Snabbsightseeing i Wien

Utsikt

För ett par veckor sedan när jag skulle resa till Japan kom jag på idén att ta ett ministop i Wien på vägen dit. Det var verkligen inget långt stopp och Wien är en stad som jag kommer besöka igen men istället för en kväll i Stockholm och en två flightersflygning till Tokyo var det en bra deal. Riktigt bra faktiskt. Jag gjorde minimalt med research över både staden och  och område att bo i så tog ett centralt hotell och hade inställningen det blir som det blir. Det blev dock en jättevinst. Ankomstkvällen gick jag en promenad i centrum och påföljande morgon tog jag en rasta benen jogg.

Wien

Jag använde fantastiska google och såg att det skulle finnas ett grönområde i närheten så jag tänkte att det blir en perfekt förmiddagsutflykt för min joggingtur. Jag kollade kartan och försökte memorera vägen och det gick fint, efter ett par kilometer kom jag till en otroligt vacker plats som visade sig vara slottet Schönbrunn som hade en helt fantastisk slottspark. Win – win. Schönbrunn visade sig vara en av topp attraktionerna i staden och jag förstår varför.

Alle

Det var så himla fint att det blev någon form av kombinationspass med intervaller i allérna varvat med styrka på lite parkbänkar mellan fotopauser. Så fint så. Jag var verkligen inte ensam att springa runt på slottsområdet denna fredagsmorgon. Det var massvis med locals ute och motionerade så uppenbarligen hade jag prickat in ett löparparadis helt på måfå.

Vienna

Det var inte bara en platt park med otroligt fina planeringar utan även häftiga byggnader och springvänliga stigar upp till en höjd som jag var tvungen att bestiga. Uppe på toppen var det en riktigt härlig vy över Wien och den majestätiska byggnaden på bilden ovan. Jag hade verkligen velat stanna längre och utforska Wien. 18 timmar var inte tillräckligt, speciellt inte när jag även skulle jobba och sova lite. Men det blev i alla fall ett smakprov på Österrikes huvudstad och det var en plats helt i min smak som är perfekt för en weekendresa.

/ Pernilla på spring i Wien

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s