Praslin island, Seychellerna

Stränder och berg med häftig natur. Mina absoluta favoriter när det kommer till semesterdestinationer. Denna gång var temat på min långweekend enbart strand och inte vilka stränder som helst utan världens bästa. De återfinns på Praslin island en dryg timmas båtfärd från Seychellernas huvudö Mahle. Där vaknade jag upp fredagen den 23e februari 2018 och nu tänkte jag ta er med på en dag i strandparadiset. Är ni redo?

Good morning sunshine!

Seychellerna

Efter en god natts sömn, åtminstone för alla myggor som fick sig ett rejält skrovmål, vaknade jag till tonerna av väckarklockan efter solens uppgång och gnuggade sömnen ur ögonen. Uppstigning, müsli och kaffedags samt den obligatoriska social media uppdateringskollen i strandvillan vi bokat, sedan.

Beachwalk

Seychelles

Nästa punkt på dagens agenda var en strandpromenad på en timma. En spegelblank Indisk ocean i ögonvrån och sand under fötterna. Kan knappast bli bättre.

Sevärdheter

Utflykt

Vi tog lokalbussen mot nationalparken på Praslin, Vallé de Mai, men vi missade att gå av utan hamnade i byn så det var bara att tänka om och åka tillbaka. Så går det ibland. Fick en extra busstur i alla fall och kom till nationalparken där det skulle finnas unika dubbelkokosnötter som är karakteristiskt för Seychellerna. Något kulturellt måste man ju ändå göra på semestern. Well, det visade sig att det kostade 200:- att gå in och se på kokosnötterna och det kändes aningen pricy för vad det var. 200:- för att se på kokosnötter liksom, nej tack, det motiverade inte intresset så vi åkte tillbaka till nästa stopp. Stranden.

Cote D’or Beach

Seychellerna

Sedan kom vi till stranden. Drömstranden. Cote D’or. Det var som att gå i mjöl. Vyerna var vykortsaktiga och det var absolut inga fel. Två strandälskare var i strandhimmeln. Jag längtar redan tills jag ska åka tillbaka.

Seychellerna

Dagen spenderades i vattnet med kameran. Utanför vattnet med kameran. Och i vattenbrynet promenerandes längst strandkanten. Bestämde mig att om jag någon gång förlovar mig så är Praslin the place to be för en förlovningsresa. Jag vette sjutton om mitt ditintills favorit strandställe Hawaii håller måttet?!

Solnedgång över Indiska oceanen

Sunset

Framåt kvällen tog vi bussen tillbaka till Grand Anse stranden där vi bodde för att avsluta där vi började. Med en promenad längst med stranden och se på solnedgången. En dag av beach safari helt enkelt. Saker man gör på Seychellerna. Lite rödare om näsan. Pepp på livet, med 30 talet kliande myggbett, saltigt hår och sand lite här och var fick vi avnjuta ännu en magisk solnedgång i horisonten.

Kvällsvin

SeychellernaDet finns ytterst begränsat med saker att göra på Praslin efter solens nedgång. Det gjorde mig faktiskt absolut ingenting. Vin hittade vi i supermaketen mittemot vår beachvilla och är det något jag tycker är väldigt trevligt att göra så är det att sitta och dricka vin, snacksa och babbla. Man är ju inte 20-something längre…

Det var snaps från en dag på strandparadiset Praslin island i Seychellerna det. Varje dag säkert tio gånger per dag sedan jag kom tillbaka har jag längtat tillbaka. Ta mig tillbaka till Seychellerna nu. Skulle helt klart kunna tänka mig att åka tillbaka för en långweekend snart igen. Fler som älskar Seychellerna?

/ Pernilla som drömmer sig tillbaka till Seychellerna

5 Comments

    1. Tack! Du kommer få en helt fantastisk resa. Jag skulle kunna hoppa på nästa plan och åka tillbaka direkt.

Leave a Reply